Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medan tiden tar slut

Lugna skriver vi ner
det vi ser och har sett

vi skriver om oss och
om de andra djuren

vi skriver om skogens gröna
solbelysta gläntor

vi skriver om sniglar och
katter och vänliga hundar

vi skriver om ryggslutets sug
efter beröring

om dofter och fuktiga skrymslen
i hennes levda kropp

vi skriver tårögt om änglar
och stjärnor och kometer

om det vi haft och förlorat
om det vi älskat och lämnat ifrån
oss

vi skriver om jag och du
om brutala ensamheter

om det som varit och ändå
hade kunnat bli

om ensamhet idag
om längtan som tröstat

om berusande ord av skönhet
som rättfärdigar

vi skriver i hopp om att förbli
(om det ändå kunde vara sant)

när vi utkastade valt att leva
i obestämbar frihet




Fri vers av Horace
Läst 81 gånger
Publicerad 2020-10-09 22:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Horace
Horace