Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själens smältvatten

Vatten och känslor
har ett gemensamt i denna värld.
De letar sig fram
skapar vägar
genom berg och murar.

Själens smältvatten
finner sin väg.
Kärlek forsar och sjuder
i oförutsägbara lopp
rinner i tusen biflöden
med fallhöjd och strida strömmar
ett floddelta
ett grenverk med djupa rötter.

Tiden suddar ut oss
som tecken i sanden.
Vi löses upp
som andetag i vinden.
Vinden viskar
att tiden börjar om.
Varv följer på varv.
Det förflutna kommer tillbaka
flyter som spillror i vattenvirvlarna
kastas upp på älvstranden.

Tid flyter som vatten.
Det förflutna
allt som har flutit förbi
som fjolårslöven i ån
minnen och konsekvenser
böljar mot nuets flodbankar.

Tiden banar sig väg
genom tomhet och rymd.
Vatten och kärlek banar sig väg
genom grottor, mörker och låsningar.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-10-10 10:55



Bookmark and Share


  siv birgitta.a. VIP
det stämmer så bra
2020-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP