Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lögn och förbannad dikt...Lite sanning kanske.


Vals

Lite ledsen idag
är jag
av ingen anledning alls,
vill ta på mig min nya kjol
och svänga runt i en munter vals.

Men vem skall jag locka att dansa?

Och vals vad är det för trams?

Jag och livet
får allt försöka
att enas och hålla sams...

Eller, jag får väl våga,
helt enkelt chansa
och fråga
min egen man.

Jag vet ju redan vad han ska svara:
"Jag tror inte att jag kan."

Det får väl vara
det där med valsen...

Nej, jag tar på mig min kjol ändå,
hänger pärlhalsbandet runt halsen,
svänger, svävar ensam upp i det blå!

Medan mannen storögd och leende tittar på.


















Bunden vers (Rim) av Cikoria Blå VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-12-05 12:14



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Fint och levade beskrivet om en kvinnas önskan att dansa
2020-12-05

  Gunnel Eriksson VIP
Din dikt gör mig glad!

Bra rim.
2020-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP