Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Omarbetad version


LUFFAREN OKTOBER

Som luffare i låtsat sliten rock
går nu oktober in i årets dvala.
Han införlivar sig i kråkors flock.
i morgnars mörker och i aftnars skala,

Nu bleknar hastigt bort det lingonröda.
Det blåbärsblå är snart ett minne blott.
Oktober, violett och brunt och grått,
om än ett hjortrons guld kan plötsligt glöda!

Oktober, fattiglapp i helighet,
förklädd apokalyps, apostelluffande.
Till synes fri från flärdens flottighet,

en sommars rekviem. Förbluffande
påminner han om livets korta frist.
Oktober, tillvarons illusionist!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-10 15:22



Bookmark and Share


  Koloristen
Oktober är kanske lite luffig, men klädd i fina färger.
2020-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP