Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag är vackrast av en ovanlig sort


Näckrosen


Allt gick bra jag klarade den första vintern
min planta togs varsamt hit planterades i korg

ni skulle se min fina damm, vattnet är lagom djupt
mina färger i vitt och rosa är något att beskåda

platsen är på första parkett, jag är det vackraste man sett
inte i hela trädgården finns dess like

i år har jag flera blommor sköna
ingen krattar upp bottenslammet så jag får den näring jag behöver

mina blad täcker halva dammen
här finns mycket att beskåda

fåglar kommer hit till vattnet för att bada
såg en mamma lära ungar hur man gör

jag är vackrast av en ovanlig sort
men sommaren blir alldeles för kort

© Bibbi Ahrnstedt




Fri vers av bibbi ahrnstedt
Läst 188 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-10-11 00:40



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Så vackert i både bild och text ...
2020-10-22

  ULJO
Fint
2020-10-12

  Kungskobran VIP
Så fin skildring
2020-10-11

  Sparvögat VIP
En underbar skönhet i näckrosens damm...
Härligt att få ta del av detta vackra skådespel!
2020-10-11

  siv birgitta.a. VIP
det låter skönt fet du skriver
2020-10-11

  Kajan VIP
Så härlig dikt, och bild! En sådan damm att sitta vid, låter underbart : )
2020-10-11
  > Nästa text
< Föregående

bibbi ahrnstedt
bibbi ahrnstedt