Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En strof av Tage D. avslutar samlingen.


UPPMANINGAR

Stig upp, du navelskådande,
ifrån din trånga tron,
ifrån ditt egoknådande
och självfascination!

Håll upp, du gnatigt gnällande
med krokodilens tår
och sluta göra gällande,
att allt åt fanders går!

Se upp, du tandagnisslande
med all din dystopi!
Ditt destruktiva gisslande
är bäst att låta bli.

"Hör upp, du sorgset kvidande,
se här din svåra roll;
att inse världens lidande
med glädjen i behåll!"










Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-12 14:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP