Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt-text #6: Din himmel

I’m your national anthem
Boy, put your hands up
Give me a standing ovation
Boy, you have landed
Babe, in the land of sweetness and danger


– National Anthem, Lana Del Rey


Jag är en önskan du aldrig vågade sätta ord på. En längtan du aldrig vågade uttala högt.

Jag ser det i dina ögon, i det kompakta mörker jag lyser upp. Men att hitta ljus är att hitta eld,

att hitta förödelse,

att reduceras till rök och aska.

Du sträcker händerna mot en himmel som är jag.

Som är svalkande blå, brinnande orange.

Och du har inte en aning

inte minsta lilla aning

om vad du har hittat.

Egentligen.




Fri vers (Fri form) av Convallium
Läst 196 gånger
Publicerad 2020-10-11 08:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Convallium
Convallium