Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naken framför spegeln

Naken framför spegeln.
Inspekterade jag varje
del av min kropp.
Som tryckt ner mig gång på gång.
Mina händer började vid mitt ärr.
Kände dess tydliga mjuka linjer,
som formas mellan mina bröst,
tankarna flyger hej vilt,
10 år, badhus, ångest.
Då var det fult, ångestladdat, annorlunda,
idag är det vackert, levande, föralltid.
Ständigt där, ett kvitto på mitt liv,
jag försöker uppskatta det väl.
Förlåt mitt hjärta,
jag försökte se dig.
Ibland blir det bara så.
Att man glömmer det viktiga.
Alla olika former,
Min kropp, min sfär,
Som borde få beröm för att bära upp mig så starkt,
trots nedvärderande ord,
psykisk ohälsa.
Tårarna rann när orden kom ur min famn,
kanske att en konstnär måste vara ett konstverk ibland.




Fri vers (Fri form) av Feliciaspoesi
Läst 153 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-10-11 10:19



Bookmark and Share


  Domenico VIP
Verkligheten kan de facto vara vacker...gäller att fånga förmågan att SE...
En mycket fin text !
2021-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Feliciaspoesi
Feliciaspoesi