Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom ögats tankekyss


Slänger längtanskast
vandrar utmed ån
glimtade i all hast
slängkyss från bersån


ur två ögons blå fajans
smyger sig en sång
en möjlighet en chans
mot livet ta ett språng


hjärtat glödtänder
tanken gör små trick
luftrum bär små ränder
ler trots flackande blick


störtar fram till port
skönan grace finns kvar
de blå blir till nåt stort
på film i minnet spar




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-10-11 14:50



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Underbar känsla ! Får mig att tänka på gamla filmer och schlager-rader som : Den äkta livspoesien, finner du i en tango ..
en slags oskuld av modell ä ....
2020-10-13

  Öknens Ros VIP
Blickar kan få hjärtat att "tända". Vackert om förälskens början.
2020-10-12

  Elinor Sörensson VIP
Längtansvackert om
glödspirande känslor,
bortom ögats tankekyss.

Tycker mycket om.
2020-10-12

    Lena Staaf VIP
En söt dikt om det hastiga ögonblicket, "längtanskast" som tänder en låga i hjärtat.
2020-10-11

  AiA Maria den fria
Ler hela vägen...

”Ögats tankekyss”...

”Luftrum bär små ränder”...

Wow vilken vacker filmsekvens


Tack!
2020-10-11

    ej medlem längre
Fint med "längtanskast" och ögonsång! Vissa blickar får hjärtat att "glödtända", det är en underbar känsla. Underbart skildrat!
2020-10-11
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP