Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mer om språkliga fällor att dö av eller med?

Att dö av Covid 19 eller med covid nitton spelar det någon roll? Dö skall vi alla göra i slutänden. men i dessa coronatider då vi fått en kollektiv rädsla för ett litet virus som har en statistisk dödlighet på 3 promille kan man undra vad driver paniken( om det är någon panik där ute). Underlättar det om man säger dö med eller dö av? Det verkar att majoriteten som dör är gamla människor med underliggande sjukdomar.
Den cyniske tänker nog som så här. De är så pass gamla att de skulle ändå gått vidare det är ju ändå tacksamt att de fått leva ett så pass långt liv att de hamnat på ett av kommunen finansierat boende. Tänk det finns många som fått leva mkt kortare stund på vår jord. Så det så.
Att dö av eller med det är frågan. Jag tänker på Skådoktorn en legend i sin tid och jag gillade honom skarpt Han förekom vad jag minns regelbundet i ett frågeprogram på radio "Fråga Skådoktorn" Han byggde upp en social rehabiliteringsverksamhet på någon av Stockholm kommun ägd Mälarö. Troligtvis skå edeby- Men jag kan minnas lite fel jag var tämligen ung då. Det är lite illa med dessa ord och förkortningar som blir så populära och i var mans mun så att säga att man glömmer alla kände ju till hans verksamhet när den var igång- omtalad beryktad men inte vanryktad. Jag kan inte minnas att någon offentligen vågade gå ut och kritisera vad han gjorde. Vad jag kan komma ihåg vilade ett slags änglaskimmer över honom Nåväl även doktorer blir sjuka och han fick blodtransfusioner. Detta hände sig när sjukdomen AIDS var relativt okänd och han fick just den typ av blod. Hans hårdhudade kolleger konstaterade då. Äh du är så gammal att du kommer ändå dö av någonting annat Klen tröst för ett kämpande tigerhjärta eller hur.




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 100 gånger
Publicerad 2020-10-11 19:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP