Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt hemliv

Jag ler mot min inre Sima
som bidrog till maten
sötpotatissoppa med stekt paprika
och sellerigryta

leendet slår sig ner
vid mitt bord
och vilar ett ögonblick
i min mans ord

-

Vi skriver historien
om liv
som vi ödmjukt kallar
vårt

Vänner slår sig ner
i min dans
och förenar min ensamhet
med poesi

poesi tränger in mellan
blad
som berör oss alla
med förlängd tid

ett vitklätt barn
för sina lamm
genom nålsöga
så gräset svajar
och en melodi
strömmar till

vi barfotamänniskor
samlas
runt trummorna
som för oss hem!





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-10-11 21:19



Bookmark and Share


  Lovisa Lindbom
Vackert och stämningsfullt!
2020-10-24

    Lena Söderkvist VIP
Du hamnar i stjärnornas ängder, och det hela börjar med mat. Det bordet vill vem som helst sitta vid.
2020-10-20

  lila fjäderblomman VIP
Varmt och gott - så levande och rikt - ditt hemliv
2020-10-14

  Respons VIP
Konsten att uppskatta livet mitt i livet. Fint!
2020-10-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett underbart hemliv, med stort och vackert innehåll.
2020-10-12

  Marita Ohlquist VIP
En underbar bild av livet, värd en gyllene ram!
2020-10-12

  AiA Maria den fria
Förunderligt...

O ”vi barfotamänniskor samlas runt drummorna som för oss hem” får mig att dansa vilt i glädje


Tack!
2020-10-11

    Lena Staaf VIP
Värme, gemenskap, mat och musik. Då finns inget mer att önska.
2020-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP