Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstvemod

 

 

Klockorna klämtar

tonar långsamt ut ekon

till minne av  dig

som lämnat jordelivet

oktober i dämpad gråt

 

lämnad med frågor

som aldrig får några svar

stövlar bland löven

sparkar på en sten smärtan

att veta att det inte

 

längre finns någon

tid kvar att säga förlåt

himlens sällsamma

glöd löven som brinner minns

sista måltiden vi åt

 

linneservetter

vikta som fåglar ljuset

som glimtade till

i dina trötta ögon

som om du redan visste

 

anade jag först

efteråt sommaren med

sista leendet

schersminen som blommade

hämtad från ditt barndomshem

 

får bli min sista

gåva att hämta hem den

något att vårda

vid minnesstenen är kall

till våren kommer värmen

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-11 22:42



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Vemodigt fint lägger du orden om en älskad i saknad...
2020-10-12

  lodjuret/seglare VIP
En del av meningen med att leva verkar vara att kunna få ta del av vad andra berättar och skapar, då känns det mera meningsfullt att själv få ta del av andra människors liv.
2020-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP