Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Bröderna Brööl diskuterar visor

 

- Kan du texten?

- Ehh...till vadå?

- Titeln står ju här ovanför, "Förhandsvisa", tänkte om du kunde sjunga den, har aldrig hört den förut eller finns det flera förhandsvisor?

- Men du kan omöjligen vara min bror, coronahjärna! Med förhandsvisa menas att man kan kolla i förväg hur nånting kommer se ut innan skarpt läge. Typ lite prototyp liksom bah.

- Aha, du kan inte texten alltså, typiskt dig att då ta ut din frustration på mig, och jo, vi är bröder, jag är ju en minut äldre än dig och du vet att vi är tvillingar, jag enäggs och du encells. Men du vet ju fortfarande inte vad du heter eftersom vattnet från dopfunten rann in i ditt ena öra när vi döptes så det undgick dig vad dom sa, eller hur Phisen?

- Slut. Du är så slut, förresten, ring upp någon i bandet Bröderna Slut, hade ju sin slagdänga "Haru hunni bunni hunn", kanske rent av var de som skrev den där förhudsvisan som inte är en visa men är det så blir du väl tyst och belåten hoppas jag.

- Belåten? Nej, belåtar är inte riktigt min grej, däremot sjungs ju belåtar i b.l.a kyrkor på söndagarna, är väl det som är innebörden i psalmerna som de också kallas. Förresten, mätt och belåten säger man väl, inte tyst. Är du mätt?

- Ja, jag är mätt, åt nyss nere på korvkio... 

- Hur lång är du då?

- Hrm...fan vilket billigt skämt, hittills har jag hållit mig ganska lugn men snart blir nog allt som vanligt igen d.v.s att jag sopar till dig så du roterar iväg som en jävla vingmutter över golv...

- Hittills? Är det nån ny hit med tidsbegränsning? I så fall, hur länge, hit tills när då?

- KOM HIT! SKA GE DIG EN SÅN ROCKREN SMOCKA ATT DET KOMMER VARA EN HIT TILLS DU VAKNAR UPP UR DIN MEDVETSLÖSHET!

- Stopp, kom inte hit, närma dig inte ens en liten beat, backa tillbaks som en bakgrundssångare och talk to the hand istället som Terminator sa en gång, progg till vänsterförhand och vitmakt-musik till högerförhand, dock som förband åt varandra kanske skulle bli lite knepigt och första förband skulle nog få nyttjas så håll ordning på dina pianofingrar. Appropå musik, MUS IK är en idrottsklubb för möss och MU SIK är ett modernt Dr Mengele-inspirerat experiment med en ko som korsbefruktats med en fisk, galet förvisso med ett simmande juver med spenar som fenor men genetik är väl tidens melodi.

- Wäääh! Nu sjunger du snart på sista versen, du ska få höra "Pärleporten" eller "The gates of hell" samtidigt som dom öppnas!!!

- Jaså du tror du kan gå händelserna i förväg och vara förhandsvis huruvida vart jag ska nånstans? SJUNG UT ATT DU INTE KAN TEXTEN ISTÄLLET!

Ja ja, det var ord och inga visor det, nu följer en serie rungande slagsmål mellan bröderna som får Eddie Meduzas att likna ett litet råkurr och eftersom Friggebo lämnat offentligheten får väl undertecknad försöka bryta dessa lasseholmgångar istället. Kan dock inte ännu på förhand förhandsvisa förhandsvisan. 

   
Övriga genrer (Drama/Dialog) av Bodingen VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-10-12 22:18Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Snillen spekulerar!
2020-10-19

  Solstrale/ Eva Åberg VIP
Rättvisan är en bra låt där de aldrig sjunger falskt! Om aldrig håller på med det där cyklandet, kommer landet aldrig cynkronisera sitt folkvett! Jo du din roliga text får ett litet pris av mig! Bokmärkets! :)
2020-10-15

  Lena Staaf VIP
Harliga ordlekar i munhuggeriet! Men vad sägs om Gärdebylåten? Eller: Gerd är du belåten som älskaren sjöng till sin käresta efter avslutad herdestund.
2020-10-13

  Öknens Ros VIP
Ordvitsaren Bodingen i sitt esse! Kul lek med ord! :)
2020-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP