Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina drömmar

Så mycket av det lilla månsken.
Det som nuddar vid min själ av pärlemor.
Kattugglan tittar bort.
Det vilda inom mig.
Samma andetag som det sökande rådjuret.
Viskningar champagne rosa.
Du ser igenom mig. Min genomskinliga hud.
Lodjuret sprider ut sina vingar av kristall.
Som så många gånger förut.
Denna gång med en knippe tvivel.
Så annorlunda min egen dagboks dikter.
Men samtidigt spröd som flarn.
Hon älskar.
Som jag.
Som Saturnus ringar.
Som trädets årsringar.
Som ringen på ditt finger.
Du tillhör en annan.
En annan än mig.
Jag blundar och färdas över horisonten.
Jag lägger mig att sova vid regnbågens ände.
Tröstar mig med stjärnhimlen som filt.
Allt annat försvinner.
Naken inför mig själv.
Tittar bort mot mina drömmar och tolkar dem.
Sträcker ut en hand för att röra vid din kind.
Men i samma stund minns jag.
Jag drar tillbaka handen och smeker ensamheten.
Men inte mer ensam än kolibrier i kärleksnatten.
Och dem vill jag inte störa.
Tyst som videung.
Ännu.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-12 07:08



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Tyst som videung ...Fint skaldat!
2020-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP