Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidlös överföring




Se
hur delar av oss
växer fram till en främling
i vårt barn
som vid födseln
hade alla våra vackraste drag
och bästa egenskaper !

Vi vet ännu inte exakt hur det går till
och det hör till de sällsynta fenomen
vi heller inte vill
veta något om.

För att inte ta reda på mer om saken
kallar vi det för uppfostran.

Det handlar egentligen om en terapi
där det är högst osäkert om vem som lider mest
och vem som spelar terapeutens roll.

Jag tror det är nån form av växelvärk.

Resultatet visar sig först långt efter avslutningen
vilken kan komma abrupt,
vara planerad
eller aldrig infinna sig.

Längre fram
när farten avtagit
brukar ansikten skruvas till
eller rätas ut
och minnas hur begynnelsen kändes.

Det man vet är att ytterst få
brukar bli nöjda.

Vi liksom bara accepterar det
trots detta faktum med ett "sånt är livet".




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-12 11:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En liten resa genom livet
Igår såg jag katten på staketet, nu rensar den kanske bort råttorna tänkte jag samtidigt som det kändes så hemskt för råttans liv, samma kväll tog jag fram spindel sprayet då 3 giftspindlar höll till vid sovrumsfönstret o köksfönstrets utsida, nu ryker den större spindeln med, han som levt flera månader bakom nätet i köksfönstret o nu hänger han död där. Sånt smärtar också men vad ska man göra?
Det vore ju skönt om alla liv kunde räddas men då skulle rovdjuren dö ut och vi blir angripna av parasiter och gift och i samma veva pågår processen uppfostra eller växa till sig
2020-10-13

    Lena Staaf VIP
Vad är då uppfostran? Det handlar väl om att hitta balansen mellan att utveckla egot och att lära sig att klara av att befinna sig i ett socialt sammanhang som behövs för överlevnaden. Att både se till att bejaka sina egna behov och få dem tillgodosedda men också att lära sig att höja blicken och se alla de andra. Dela med sig, hjälpas åt.
2020-10-13

  AiA Maria den fria
En tanke...

Startar bilden av livet än tidigare än så?


Tack!
2020-10-13

  smultronbergen VIP

en text som är sann. Det är svårt att
fråga sig själv på allvar hur mina sår
påverkat på allvar. Det blir så tydligt
och vi måste hantera. Om våra föräldrar
bara visste hur mycket kärlek som då
skulle ges och hur lättare allt skulle bli
för oss. Om de vågade det allra mest
svåra.
2020-10-12

  alicja lappalainen VIP
man äger gener efter
far och morföräldrar
2020-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP