Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vemodssprak och sydvind


vemodssprakande

vedklabbe som just sattes


ur skenet föds sekvenser

med familjetåget dit


syrliga vindar sticker

i näsborrarna lundarna


med citronparaplyer

i drinkarna boulevaderna


av sydcypresser och

en vedklabbe till för


vin i alla tonarter brister

ut i Nessun Dorma


och aldrig en aria så

Puccinsk som denna


vinranksbehängda

skymningssluttning


där veden blivit glöd

och minnet drömbelagts




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-10-12 11:52



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Ved, vin och musikaliska vindar omsveper din fina och gnistrande text.
2020-10-13

    ej medlem längre
Vilken underbar värmande vindpust från sydligare breddgraderoch ett musikaliskt och passionerat Italien.
2020-10-12

  Elinor Sörensson VIP
En citrondoftande vedtonsaria
ljuder genom eldspraket.
Vinranksbehängd skymningssluttning
skymtar i glöden.

Italienhjärtat smälter.
2020-10-12

    ej medlem längre
Fin kontrast mellan vindruvorna i Italien och den svenska vedklabben som glöder till Pavarottis (?) sång. Ett underbart minne som varmt omsluter läsaren.
2020-10-12
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP