Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
själv är jag nattuggla! ;-)


Vårmorgon i höstens tid

Melodi: Skånska slott och herresäten


I öster där solen så troget upp stiger
hon sprider sin gyllene aura och viger
begynnande värme till koja och slott
Då vaknar den tidiga mänskan, mår gott

Hon kikar och kisar mot undret det sköna
hon fikar och prisar med suckar som löna
att ännu en morgon som denna hon får -
adagiot i öster som solen består

Hon barfota gläntar på dörr'n till det gröna
förundras i väntan på allt hon får röna
ty Bore besegrats och vårmön kan le
mot fröna som vaknat och blommor snart ge

Försiktiga fötter hörs tassa och smyga
och strax blir hon varse två ögon så blyga
Hon stilla betraktar en söt igelkott
en bit ifrån trappen han får något gott

I hammockens skugga hon senare sitter
och njuter sin frukost till stararnas kvitter
Än finns knappt en fluga, ej mygg eller knott
Hon gungar helt sakta, är nöjd med sin lott




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-10-12 20:02



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Uppfriskande rytm..! Med överraskande igelkott och inga alls knott... Kan det bli skönare än sådan tidig vår..?
2021-05-03

    Lena Söderkvist VIP
Superfint.
2020-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP