Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låda av kontroll

____________________

 

Jag är född i fel tid

Fel tempo

Fel sätt att föra kontakt

Fel

Fel

Fel

 

Vill inte vara med i det nya

Vill inte vara rätt om det rätta

för mig känns fel

 

Tvingas in

har snart inte något val

 

Ser alla stirra in i tekniska bojor

kringflackande bilder och ljud

i ett konstant snurr

Överallt

Överallt

Överallt

 

Frihet i en låda av kontroll?

Godkänn all idioti

om du vill fortsätta ditt liv

 

Köpmännen ler

Samhället följer med

ned i djupet

Ty alternativet vore ju att tänka

och det är ju för kostsamt

utifrån personlig aspekt

 

Hjulen rullar på

Framtiden består

Eller?

 

____________________




Fri vers (Fri form) av Magica VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-10-12 20:40



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket tänkvärda ord! Vi tvingas med i det digitala ekorrhjulet vare sig vi vill eller ej. För äldre är detta ofta svårt.
2020-10-14

  Peter G VIP
Välformulerat om tidens gissel, det digitala träsket, som långt ifrån passar alla!
Ny teknik är på gott och ont, och kanske har en del saker gått för långt?

Tankeväckande text!
2020-10-13

  angela Täubert fd Jansson VIP
Fina tankar förmedlade med känsla.

Blir vi tillräckligt många som känner så här så spränger vi boxen till ett liv i frihet.

2020-10-13

  ULJO
Som sagt livet har både bra och dåliga sidor. Fint förmedlat
2020-10-13

  Maria Sundelin VIP
Finns både bra och dåliga sidor i dagens samhälle
Kramar
2020-10-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om dagens samhälle, funderar ofta på hur det skall bli framöver!
2020-10-12

  Kajan VIP
Tänkvärd samhällskritik, den nya "friheten" en boja?
2020-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Magica
Magica VIP