Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild ULJO


Lektor Lindh

Det luktade inte hallon
där skolbänken stod
vi barn höll för näsan
i lektor Lindhs klass
han lärde ut geometri
och pluskvamperfekt
när det inte var rast
fick ingen besöka dass

Vi busade med lektorn
la sill på hans kateder
det blev ett herrans liv
han krävde genast svar
vi fick stå vid bänken
när vi hade högläsning
skollunchen uteblev
vi fick alla stanna kvar

En dag sa lektor Lindh
du skriver med vänstern
han var riktigt ilsken
jag fick lära skriva rätt
ta pennan i höger hand
det var ett stort besvär
han andades över mig
det var ett jäklar sätt

Det var en jobbig skoltid
med elake lektor Lindh
det satte djupa avtryck
han gav oss livets läxa
rottingen i skamvrån
den kom ofta till pass
men smisk på fingrarna
får ingen själ att växa

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 573 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-10-22 07:17



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Jag hade också en lektor som jag minns med blandade känslor för han var väldigt sträng. Men "din" lektor Lindh var ju värre än så och tyvärr inte helt unik. Bra skrivet!
2020-10-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Förr i tiden var inte bäst! Bra skrivet om detta.
2020-10-23

  Åse Tropp VIP
Du ger röst åt forntidens aga! Bra skrivet.
2020-10-22

  överlevaren VIP
Fy för dessa fasoner, aga är inget lärande!
2020-10-22

  Nils-Robert
Påminner om filmen Hets - med Stig Järrel som Lektor Lindh
2020-10-22

  Öknens Ros VIP
Hårda och orättvisa lärare ger sår i själen, minns själv hur det var.
2020-10-22

  AiA Maria den fria

Baksidan av det vi nu vet...

Reflekterar över om det ser annorlunda ut i nu...

Vid första anblick-visst men..

Förmedlar skolans värld nu bättre
medkänsla o respekt..?
Det är inte det jag ser


Tack!
2020-10-22

    Lena Staaf VIP
Målande beskrivet om en tyrannisk lärare! Smisk av linjalen fick jag också när jag skrev ned vänster hand.
2020-10-22

  bibbi ahrnstedt
Tänk vad en lärare kan sätta spår för livet, tror att all har en tagg kvar från någon under skolgången, minns..

2020-10-22

  Kungskobran VIP
Gamla tiders skolor var inte roliga för somliga elever. Rektorn som jag hade i engelska tillämpade sk uppfriskare.
2020-10-22

  Feliaxel VIP
Skola förr i tiden
Allt var inte bättre förr
Bra beskrivet
2020-10-22

  Maria Sundelin VIP
Tur att dessa tider med piska är över
2020-10-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO