Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kön

Jag stod i kö för att köpa färdbiljett
plötsligt trängde sig en man före,
då jag reagerade svarade han
jag har bråttom
måste hinna till ett viktigt möte

Jag tittad närmare på honom
han var välklädd i 40 årsåldern
hade sin Iphone i handen
och trummade nervöst på den

Knackade honom på axeln
han vände sig om,
jag har också bråttom sade jag
skall på en begravning

Jag såg att han blev konfunderad,
hans möte mot min begravning
Det spelar kanske inte så stor roll
sade jag han är ju ändå död
och har gott om tid.

Han tittade på mig
gick fram till luckan
köpte sin biljett
och försvann snabbt

Jag hann till begravningen
min vän i kistan väntade på mig
han hade all tid i världen




Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-10-13 10:52



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Tänkvärt.Applåd!
2020-10-14

  Feliaxel VIP
Ibland spelar tiden inte någon roll
2020-10-13

  Sparvögat VIP
Mycket tänkvärt om vad som är viktigt i denna stressade värld...
2020-10-13

  AiA Maria den fria
Tänkvärt!

Vi vet sällan vad någon annans verklighet...

O kanske fick mannen en gåva
i form av påminnelse om ”liv o död”


Tack!
2020-10-13

  ULJO
ödmjukt berättat om hur viktig tiden kan kännas.
2020-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP