Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I stället för ”Humanistiskt imperativ”


Humanistens åtagande


Jag ska inte döda, skada eller
kränka min medmänniska,
varken som person eller
levande organism, utan
värnar hennes liv och
hennes fulla integritet

Jag gör det för att
bli fullt mänsklig,
så att jag kan
för alltid lämna
djurlivet till att
leva obunden fri
i medmänsklighet




Prosa av Horace
Läst 91 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-13 16:19



Bookmark and Share


  flygia
Vackert
2020-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Horace
Horace