Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den glödfyllda insikten



Tvivlet från rådande
Omständigheter

Skall ge dig näring
Att gå vidare. ..

Det självklara är en
Raksträcka tills den
alltid tar slut

I en fullbordad återvänds
-gränd av tomhet.

Tvivla därför aldrig på
tvivlet

Som skall föra dig vidare
mellan kala grenar och
multnande löv

Bara du orkar stå ut
Och framhärda inuti

När illustrationen av alla
dina illusioner fallit isär

Likt vackra tapeter på
den mänskliga realismens
skörögda vägg

Då det blir dags att ta tag
i tvivlets avskalade Höst
och gå vidare. ..

Bara du orkar stå ut
Och framhärdar

För det kanske är det
som är meningen


Själva det skälvande
tvivlet på sig själv
och andra

Men att kunna överbrygga
Det ytterligare ett tag

In i den kommande tillvaron
av blandad skapelsekraft
och meningslöshet i

Ktetsloppets mångfaldiga
magiska uppvisning

Som alltid ger sig hän med
döden som efterhängset vittne.

Till det ständigt ofullbordade














Fri vers av Sefarge VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-10-13 16:38



Bookmark and Share


  Sebastian A.K Hagman Sundström Lejonsjäl
mycket bra!
2020-10-23

  bumerang


känner mig förförd av dina "tvivel", tomhet och ofullbordande.
må meningsOfullheten få vara vår räddning.-)
för rent poetiskt är den det här i dina rader

2020-10-14

    Lena Staaf VIP
Vacker och eftertänksam dikt! Tvivel kan gnaga och förtära men tvivel är också en god sak, att inte ta allt för givet, att ifrågasätta och undra.
2020-10-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart bra diktat, med tänkvärda ord om de tvivel människan ofta bär.
2020-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP