Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagen ilar mot kvällen

 

 

Dagen ilar mot kvällens famn
ödslig är synen mot natten
skrämseln söker i blåbärssnår
efter snabba spindlar och ormar

det vandrar en sägen vid tjärnen
hon skyndar med ljudlösa steg
för skuggor och ögon skrämmer
fast vinden sjunger gläntans ljus

borta är dimman mot tjärnen
kvällssolen leker sin sista lek
hon hör aftonens portar stängas
när mor i stallöppningen står

 

(c)tk.

 




Fri vers av thyra
Läst 268 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-10-13 17:01



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Dina ord smeker mig, ger en mjuk avslutning på min dag medan
"mor i stallöppningen står"
Tack!
2021-01-08

  Maria Sundelin VIP
Gillar den trolska stämningen
2020-10-14

  limerick VIP
Så vackert!
2020-10-14

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker kvällsdikt som lutar mot
sagans värld.

2020-10-14

  Eva Langrath VIP
Vacker text
2020-10-13

  Sparvögat VIP
Så fint skrivet om kvällens famn...
2020-10-13
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra