Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett lyft för hemkänslan

Nu har hösten kommit
för att stanna
kylan strömmar
genom månens strålar

doftpelargoner
begonior
aloe vera
Peter Pan
trollslända
och fjäril
bär jag in

inomhusluften är lite torr
och värmen lite för hög
och inget vatten kluckar
men jag lovar tala
om horisonten
vädra ofta
och spraya gröna blad

men först låt mig presentera
de tama, vana inomhusväxterna
lägg märke till
hur de redan piggnat till
av det oförutsägbara
i er doftkarta

er fräckt prunkande
färgrika växtlighet
ger oss gamla
stjälkar
början av en aning
om
en ny knopp

skymningen backar
natten knackar
på drömmarnas dörr

en häger hör vi samspråka
med en kraxande flaxande
svartögd kråka

Peter Pan ser vi
klättra högt
på rosor av stål

ett tu tre
lyfter vi unisont
som vore vi burna
av vingar!










Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-10-13 22:41



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
En lovsång till livet och fantasin. Bara att sjunga med! Det är njutbart.
2020-10-20

  Marita Ohlquist VIP
Nu börjar det bli kallt om nätterna, dags att ta in det som behöver värme.
Dags att tända ljus och kura skymning.
2020-10-14

  AiA Maria den fria
Vackert flöde
Ödmjuk närvaro
Glädje


Tack!
2020-10-14

  lila fjäderblomman VIP
ja nu är det dax att kura höst. Du lyfter mitt sinne med den busiga/roliga tonen i texten :)
2020-10-14

    Lena Staaf VIP
Här lyfts den härliga hösten in. Känns bra för oss gamla stjälkar!
2020-10-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Uppfriskande ordflöde o höstfärg och doft! Snart är städning inför vintern gjord. Lugnet kan breda ut sig.
2020-10-14

  ULJO
Så sant. Hösten är tvivels utan här
2020-10-14

  bibbi ahrnstedt
Härligt om att ta in växter och fortsättningen är kvick och rolig
2020-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP