Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sorg (ii.)

ii.

 

rapphönan släpar vingen

ta mig

ta mig

 

ur-reflexen

satt ur spel

Döden tog ändå

en av ungarna

 

föräldrars största sorg

 

att inte kunna skydda

 

polisen sa

är dom i sjön flyter dom upp

är dom i skogen hörs nån hundägare av

 

vi dog till en åttondel

du korsade Lethes flod med 25 giftbiljetter

 

vi var förvarnade

sedan ett decennium

 

knivar av betong 

karvade ur oss

 

diakonen sa 

hans liv var fullbordat

 

sorgens pärla skön

menar artonhundratalspoeterna

 

 




Fri vers av flygia
Läst 185 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-10-14 08:52



Bookmark and Share


  Minkki VIP
brrrr, gruvligt i klara ord
2020-12-16

    ej medlem längre
Väldigt bra skrivet. Borde ges ut!
2020-10-15

  Kajan VIP
Kargt är det, om obegriplig stor sorg.
2020-10-14

  Nanna X
O så skön och sorglig dikt!
2020-10-14
  > Nästa text
< Föregående

flygia
flygia