Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HJÄRTATS BIOGRAFSALONG

I vakenhetens mörker under natten
blir hjärtats rum en biografsalong,
som repriserar hur det var en gång
och gör att forna tider hinner fatt en.

Där visas allvarsscenerna och skratten,
begravningarnas tårar, bröllops sång,
befrielsernas lättnad, skuldens tvång
och inlägg i den rådande debatten.

Att ligga vaken är en följetong
från åren som den linluggspigga knatten
från tidens silverbäck och ystra språng

till medelålderns trad på orons vatten
och ålderns censurerade jargong
med trötta blombidrag till diktrabatten.









Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-10-15 15:07



Bookmark and Share


  Minkki VIP
får man ge stående ovationer i en biografsalong? om inte, ger jag dem ändå
2020-10-24

  flygia
Fyndigt, klokt, vackert och väl uttryckt.
2020-10-23

    Tommy M
Wow! Dikten är mycket väl genomförd vad det gäller såväl innehåll som rytm och rim. Annars tänker man att det krävs italienska och kanske en Petrarca för sådant här.
2020-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP