Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är som ett träd



Rotsystemet har hållit mig kvar
när jag varit nära att falla

en del årsringar är breda
andra knappt synliga

I den fårade barken
finns inristande hjärtan

bladen sitter tätt på grenarna
förutom på en som har vissnat




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2020-10-14 10:26



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Livets "träd" så vackert.
En del grenar sågas av för all framtid.
Men det kommer nya skott.

2020-10-16

    Peter Söderqvist
Jag tycker om din liknelse, den fångar så mycket.
2020-10-16

  Peter G VIP
Fin text med fina metaforer! Viktigt med starka rötter när det blåser hårt!

Träden är dessutom så fascinerande på många vis!

(lyssnade också på nedan nämnda program- oerhört intressant!)
2020-10-15

  Solweig Jansson VIP
Lyssnar just idag, torsdag, på Kultur P1 som handlar om träd - väldigt intressant ! Träden står oss nära - " kortsynta myllrar vi runt trädens rötter " - OBS -serie om träd ! 4 delar - väldigt lyssnansvärt !
2020-10-15

  Solstrale VIP
Fin symbolik och vackra metaforer! :)
2020-10-15

  Eva Helene VIP
Vilken fin liknelse, väl författat!
2020-10-15

  Niliboy
Till sina lärljungar: jag är vinstocken och ni är grenarna!
2020-10-15

  Magica VIP
Dina egna starka rötter är grunden och en stor del av räddningen när vissa händelser i livet griper tag för hårt om hjärtat. Kram!
2020-10-15

  Kungskobran VIP
Grenen har kanske vissnat men den sitter ändå kvar i många återstående dar
2020-10-14

  Nils-Robert
Fin text med udd av sorg i sista raden.
2020-10-14

  AiA Maria den fria
Vackra bilder i mitt inre

Reflekterar över vikten av att jorda sig, ta hand om sina rötter, hålla balansen...

Tack!
2020-10-14

  lila fjäderblomman VIP
Fint självporträtt!
2020-10-14

  WyS VIP
Fin reflektion om livets hårda skola
blandat med ljus och mörker!

2020-10-14

  bibbi ahrnstedt
Vackert och närvarande om träd
2020-10-14

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om människan som ett träd. Med stabila rötter kan mycket av tidens tand pareras.
2020-10-14

  ULJO
Fint. Jämförelse med ett träd. Gillas
2020-10-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Målande metaforer om livet, med dess glädje och sorg. Rötterna står stadiga oavsett.
2020-10-14

  Kaptenlöjtnant
Rötterna blir starka när det blåser
2020-10-14

  Feliaxel VIP
Tur att rötterna är starka
2020-10-14

  Öknens Ros VIP
Så är trädets (livets) saga, en del av trädet vissnar och dör, men roten säkrar det som fortfarande lever.
2020-10-14

  Maria Sundelin VIP
Alla har vi våra skavanker och styrkor
Kramar
2020-10-14

  Sparvögat VIP
Vacker metafor om trädets mänsklighet...
Underbar liknelse...
2020-10-14

  Kajan VIP
En målande liknelse, där rötterna för mig symboliserar vänner, familj och egen styrka. Där grenar kan brytas, av olika anledningar, men trädet står kvar, förändrat.
2020-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP