Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Svart kurant

Den underjordiska strömmen
Flyter sakta under mina fötter
Likt blåsvart, gnistrande lava
Under byggvaruhusets ljumma kallsnack
Under joggingspår, parkettgolv, fredagsmys
Med ojämna mellanrum kastar jag ner
Ett ankare och fiskar upp
En dikt, en låttext, en ackordföljd
Då ser den mig, lavan
Börjar flyta i min takt
Våra lager klibbar ihop
Tills jag inte längre står ut
Rycker upp mitt ankare
Och lovar att aldrig mer
Gå ner
För egentligen vill jag bara ha
Joggingspår, parkettgolv, fredagsmys
Snickesnack, byggsnackstjack
Men förr eller senare
Kommer det tysta ropet
Den sugande tyngden
Fritt fall tar sin början
Ända in mot mitten




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-10-14 12:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vibrationer. En tvillingdikt. Jag kastar trotsigt och vulgärt klarspråket tillbaka på världen så att man ryggar tillbaka, medan du beskriver samma sak så vackert att man vill med, komma in, vaggas med i den mjuka strömmen.
2023-03-18

  Kungskobran VIP
Härligt innehållsrik dikt
2020-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP