Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Naturrum

En porlande bäck
sten vid sten
björkens ivrighet
når dropparna
rötterna i myllan
former av liv
någonting brister
nya knopparna

En höstdränkt teg
löv som singlar
gräsrötter till vila
vindar som låter
förändrad klorofyll
palett av färger
syrsors symfonier
tiden den gråter

En knakande gran
vind möter vind
vajande grenar
hackspetten söker
naturens skafferi
barren som faller
myrornas glädje
en boplats i gläntan

En villfaren strand
strandgräs böljar
snäckans musikalitet
fiskmåsen skränar
ser krabban som ilar
sanddynen väntar
sälarna vid brynet
och örnen på klippan

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 573 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-10-30 06:58



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Underbara bilder du målar för oss...
2020-11-10

  Anya VIP
Fast du skriver om hösten får jag sommarbilder. :)
2020-10-31

  Anya VIP
Du förflyttar mig bakåt i tiden fyra månader. Så vackert.
2020-10-31

  Eva Helene VIP
Naturen som läkedom. Fint!
2020-10-31

  Solstrale VIP
Vackert lyriskt romantiskt skaldat om naturrummet... Blir lycklig av att få del av! Skickliga du som bjuder oss in i detta landskap!
2020-10-30

  Kungskobran VIP
Vem är jag i denna vidunderliga natur som du så fint skildrat
2020-10-30

  Ewa-Britt Nilson VIP
Naturen Du
recenserar, glatt
i Dina ord vi sen
spatserar, inget
fallerar, bara glädjen
sen glatt eskalerar!

2020-10-30

  Eva Langrath VIP
Fin poesi
2020-10-30

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om naturupplevelser!

2020-10-30

  bibbi ahrnstedt
Vilken så fantastiskt vacker poesi!
2020-10-30

    Lena Staaf VIP
Naturen kommer nära i din fina dikt.
2020-10-30

  överlevaren VIP
Vackert ordat om naturen.

2020-10-30

  Öknens Ros VIP
Det finns skönhet även i höstens dystra tid.
2020-10-30

  Feliaxel VIP
Mycket händer i vår vackra natur
2020-10-30

  AiA Maria den fria
Smeksamt
Naturens
Blidhet
Berör


Tack!
2020-10-30

  Maria Sundelin VIP
Naturen är varierande och mäktig
2020-10-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO