Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

UTFLYTTAREN


Jag ska ha får, en tre fyra getter
och hönor, en gris å en ko
långt bort från stadens etter
sa Liam när han flytta till torpet i Bo.
En gärdsgård och dass för vad behöver väl jag
ett avlopp eller ens vedeldad panna?
Jag kan elda i spisen, tre gånger per dag
för här ska jag alltid stanna.
Jag säljer bort bilen, och det med besked
Nu ska här bli härligt och grönt!
För pengarna köper jag flakvagnsmoped
på sommarn så fläktar det skönt.
Det går några dar, en månad, sen två
Gärdsgårn får vänta till våren.
De kräken han tänkt sig får likaså
bli uppskjutna de närmaste åren.
Tiden den räcker aldrig helt till
hur än han vrider på dagen.
Hur fan ska man få det så som man vill?
Och av tanken på får knyts magen.
En buss som knappt går
Till och från staden och bruset
Vad händer nu med drömmen om får?
När fukten krökt golven i huset
Kommun skickar ut brev efter brev
att han måste ha trekammarbrunn
Varför är världen så bråkig och skev?
Varför känns själen så tunn?
Och sen står den där, nya bilen.
Den med extra hög markfrigång.
Och under den rullar snart milen,
ur radion så kommer en sång
"Visst är det bättre men int' är det bra"
Knogarna vitnar på ratten.
Så är det för Liam var eviga dag
och när han ska sova om natten
så frågar han tyst, när månad blir år
Vad hände med drömmen om får?




Bunden vers av Rostochbuskspel
Läst 85 gånger
Publicerad 2020-10-14 14:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rostochbuskspel
Rostochbuskspel