Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gråstenars barn

1
På de gråstenar
vars skuldror burit oss hit
bör lätta steg tas

gatstenar har lagts
vägar har gjorts gångbara
och här går vi nu

som om VI byggt det
som om gråsprängda hjässor
helst ska parkeras.

2
Så kommer Covid
som inte känner de grå
eller vet bättre

och tar det som går
och går in där det öppnats,
där vi har öppnat

vi som känner dem
vi som ju visste bättre
gråstenarnas barn

3
Så de gråstenar
vars skuldror burit oss hit
undrar hur vi mår

I landet de byggt
bränner vi upp skyddslager
i aningslöshet

stänger vi BB
och föder barn i bilar
gråstenars barnbarn




Bunden vers (Haiku) av urbanjohanssonwriter VIP
Läst 361 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-10-14 14:43



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Tack för berörande o tänkvärt!
2020-10-19

  Stisse
Stark och tankeväckande dikt. Formen tar fram budskapet bra.
2020-10-18

  Kajan VIP
Mycket bra och djup text!
2020-10-18
  > Nästa text
< Föregående

urbanjohanssonwriter
urbanjohanssonwriter VIP