Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den vinröda heltäckningsmattan

Det fanns en doft
som marinerats i
den sedan länge bortslitna
vinröda heltäckningsmattan

Eller
det finns en doft
den har etsat sig fast
och förädlats i mig

Det fanns rader av böcker
skivor i brandgula backar
ett inramat foto av Karl Marx
som väckte fantasier
hos de ovetande barnen

Nu finns inga fotografier uppspikade
Nere i dammets högborg
ligger de och gulnar
Väntar på att väcka andra sinnen
som i decennier legat i dvala

Det fanns en doft
Det fanns en vinröd heltäckningsmatta
men någon sa att var den brun




Fri vers av Människohare VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-14 22:24



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
... och i källaren står skivbacken och möglar.
2020-12-07

  danne //
Vackert och sorgsna adjektiv som målar upp här... språket är vackert som orden som bygger fram rumsligheten här... om minnen där orden finns samlade..

Gillar den Haren
Som den väcker det som finns ”dammets högborg”
2020-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Människohare VIP