Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Yggdrasil

Parken sover omkring oss
kastanjernas knastrande, våra spräckta skal
tusentals sånger
lösgör sig ur stammarnas dunkel
rasslar som askfrön i den sköra luften

själva döden sörjer hjortarna
deras dröjande vittring i blåsten
en strimma kopparröd sav
ett beskt regn

längs barkens djupa skåror
pälsstrån klibbiga av utblödd natt

bär vi deras vidsträckta kronor
andas imma mot den blanka månen
att gnida som en förtrollad lampa
att hon vaknar, andas

och fåglarna släpper från nattens grenar
tonerna ur deras böjda näbbar

våra knotiga händer
mal torra eklöv till sand
att fylla timglaset åter




Fri vers av Grävling
Läst 274 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2020-10-15 13:06



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Bildrikt, underbart !
2020-10-19

  Stanley Rydell
Fin sammanfattning av hela bildrika dikten i sista strofen! Du fångar det flyktiga och ger det kropp, så läsaren kan fångas in om än för ett kort men dröjande ögonblick inskrivet i cirkulär tid!
2020-10-16

  Elaine.S VIP
Vilken mäktig text, mustig och detaljrik. Orden flyter ihop med bilderna som växer fram när jag läser. Det händer mig ibland och då vet jag att jag läst något bra. Skulle vilja lyfta fram någon vers som var lite bättre men det hår inte. Allt är bra
2020-10-16

    Lena Staaf VIP
Riktigt fint!
2020-10-15

  Solstrale VIP
Otroligt symbolrik-poesi! Metaforerna har stark igenkänningsfaktor och berör djupt!
2020-10-15

  Bjarne Nordbö
Finns passager här som får mig tappa andan. Du är i flow nu. Ta vara på tiden.
2020-10-15

  Ulf Carlsson VIP
Skapelsens rundgång.
Att fåglarna släpper toner ur grenarnas näbbar, är en ovanlig bild!
2020-10-15

  Rafmagn VIP
Sagolikt fantastisk!
2020-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling