Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En annan planet

Skådar i drömmen en annan värld
en planet annorlunda än vår
den har en mycket tunn atmosfär
inga grönskande skogar bara is

Det finns liv, långsmala maskar
försedda med hår
de bygger sina bon inne i isen
lever på protozoer

De är sociala varelser, kommunicerar
med varandra genom att forma
och rynka kroppen på olika sätt
språket är avancerat det uttrycker känslor
och kan tänka framåt i tiden

Genom sin kroppsform kan de greppa
ta på varandra och kramas.
Ungarna leker brottas och skojar
de har ett kärleksfullt förhållande till sina föräldrar.
Alla är på det hela taget mycket lyckliga.

Hoppas att människan aldrig kommer dit




Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-10-15 18:43



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Intresseväckande vinkling
I vår värld samsas
olika Varelser vi
aldrig helt
kan förstå?
;)


2020-10-17

  AiA Maria den fria
Mycket målande och tänkvärt!
2020-10-15

  bibbi ahrnstedt
Fint, ett så roligt grepp om en annan planet och de varelser som bor där
2020-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP