Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två svarta paraplyer...

I samma hjulspår
ännu en nybliven
höst

Två svarta paraplyer
på väg in i en skog

Passerar några
läckert röda med
vita prickar

Mytomspunna
passionerade
men giftiga

bland allt
det färgmässigt
samstämmiga

Det är kantarellerna vi
är ute efter

Svårare att upptäcka

Ojämnt fördelade
i år

Kanske har det varit
för torrt för länge
just här

Ingen riktig rotblöta

Andas in doften av mossa
jord och barr

jag håller i handflatan

Vänder hemåt igen

Två svarta paraplyer
på väg ut ur en skog

I samma hjulspår
























Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-10-16 08:49



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja hur viktigt är det inte med skogar naturskogar som just håller de här rariteterna kantareller, trattisar, svart trumpet, Karl-Johan ... Din besvikelse lyser men flaggar ändå för att följa stigen, till "sitt" ställe. Ge aldrig upp svampen kommer tillsist, jag lovar! :)
2020-10-16

    Lena Staaf VIP
En promenad och en dikt som slutar med ett tjurigt "hit men inte längre". Aldrig mer skogspromenader? Hämnd mot de bortsprungna kantarellerna?
2020-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP