Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förtroendets band





Förtroendets band
höll inte för påfrestningarna

för varje besvikelse brast en tråd
orsakade öppna sår

när den sista tråden slets av
var förtroendet helt förbrukat

såren läkte så småningom
men ärren är kvar







Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2020-10-16 12:39



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Du hittar starka metaforer och använder dem så bra. Tack.
2020-10-19

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Svårt att förlåta så ärren försvinner.
Tänkvärd text.
2020-10-19

  Lottie Ålhed VIP
Lättare att slita ner än bygga upp förtroenden när trådarna som håller samman brister en efter en. Fint skildrat här. Applåd!
2020-10-19

  Gunnel Eriksson VIP
Glömmer gör man inte.
Det blir ärr, som kliar och irriterar ibland. Bra beskrivning.
2020-10-18

  Kenth Wadin
Du gör rätt Marita... håll pennan varm
2020-10-18

  Blomma-Stjärna VIP
så sant - och kanske är det bra så - vi kan inte gå "obefläckade" ur ett helt långt liv; vi gör misstag, vi tar fel... vi sviker och vi sviks...
2020-10-18

  Niliboy
Vem kan man lita på? Vi ska ju älska vår nästa å hoppas att vi inte blir bedragna!
2020-10-17

  överlevaren VIP
För många knutar på tråden trasslar till relationen och brister lätt....
2020-10-17

  ULJO
När förtroendet får en nagg. Är det svårt att etablera nytt.
2020-10-17

  Feliaxel VIP
Svårt att bygga upp förtroendet igen
2020-10-17

  DominiQueen
Usch ja. Den beskrivningen var en fullträff, tyvärr befarar jag att många kan relatera, Vi får vara ack så tacksamma för alla fina runt oss, och lära oss giva akt.
Varm kram vackra själ och tack för Dina goa känslor som sprakar genom orden - med en så fin energi.
2020-10-16

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om när förtoende gnags ner mer och mer och till slut försvinner. Då gör det riktigt ont.
2020-10-16

  bibbi ahrnstedt
Sådant här går djupt och svider
2020-10-16

  AiA Maria den fria
Tänkvärt!

tänker att dom enda såren som lämnar rena sår o läker helt är dom orsakade av ärlighet o sanning...


Tack!
2020-10-16

  Sparvögat VIP
I ett sårat förtroende läker inte alla ärr...
Insiktsfulla ord!
2020-10-16

    ej medlem längre
Så träffande uttryckt om ett svek som kanske går att reparera men aldrig återställa till det som en gång varit.
2020-10-16

  Solstrale VIP
Man får även små ärr av stygn... Bra skrivet!
2020-10-16

  Öknens Ros VIP
Missbrukat förtroende svider i själen.
2020-10-16

  Ezmeralda VIP
Så sant, vissa ärr sitter djupt.
Även om livet går vidare.
2020-10-16

  Maria Sundelin VIP
Vissa ärr sitter djupare än andra
Kramar
2020-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP