Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Seendets vind


en seende vind är inte

blott glädje eller förtvivlan

stråleljus eller kompakt

mörker ej heller

uppburen av någon

autonom kraft eller

av underströmmar


det bara är ett folkets vind

som drivit genom sekler

och sett mången hem gå

isär men även hopsvetsas

av ren och skär känsla och

hygglighet utan att riva upp

himmel och jord




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-10-16 13:02



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Fint tilltal i din text!
2020-10-21

  Elinor Sörensson VIP
Intressant tema som mina tankar
fortsatt att grunna vidare på sen
jag läste texten första gången.

Folkets vind kan för mig stå för mänsklighetens onda krafter vars verkan söndrar eller svetsar
individer och familjer samman.

Eller för de goda krafter som kämpar emot ondskan och sprider kärlek.

Kommer att tänka på Victor Jara, Vientos Del Pueblo, på svenska Folkets vind med Cornelis.


2020-10-20

    ej medlem längre
Vilket spännande perspektiv med den tidlösa vinden som sveper genom människorna, som ser och känner det som är och var.
2020-10-17

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om den allseende vinden som betraktar människornas liv och leverne!
2020-10-17

    Lena Staaf VIP
Vinden som sett allt och vet att ibland kan inte människor klara av att leva ihop och ibland blir det bara så fantastiskt. Vad det nu kan bero på.
2020-10-16
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP