Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mina händer!

Jag minns min gammelmormor Carolinas mjuka fina händer.
Hon smekte mig över håret ibland.
Jag minns min mammas fina händer som gjorde samma sak.

Jag minns min farmor Emmas händer.
Jag gjorde nog henne ledsen?
Hon hade mjuka händer men fulla av åldersfläckar.
Minns ej hur gammal jag var, kanske tio år?
Då frågade jag henne om varför hennes händer såg ut så där, fläckiga.
Kommer inte ihåg vad hon svarade, men jag sa tvärsäkert.
Såna där händer ska inte jag ha.

Nu sitter jag här själv med mina åldersfläckiga händer.
Tröstar mig med att jag smekt många barn och tröstat dem.
Det är en gåva för mig!




Övriga genrer (Kåseri) av Ezmeralda VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-10-16 13:46



Bookmark and Share


  Minkki VIP
vilken bra beskrivning av åldrandet genom perspektivskiftet
2020-10-16

  stormengudrun VIP
Dina händer är säkert de bästa för din omgivning <3
2020-10-16

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om händer och barnets reaktion på åldersfläckar!
2020-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP