Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Makt och härlighet eller empati och smärta?


 

Av Kärlek till makt
ger vi djävulen vår fullmakt
För vi älskar vår demon
om han tillstyrker våra banklån

Misslyckas vi
beror det på att elakheten inte stod oss bi
I hans värld
ingår inte empati och välfärd

Därför kräver han av oss
ett hjärta utan bromskloss
En hjärna med djävulskt innehåll
ögon som älskar att se andra på noll

Men vill vi inte se det där
blir det svårt att bli miljonär
För vill vi hjälpa människor i misär
blir vi i mångas ögon ett negativt besvär 



 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-16 15:01



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
nej kära vän det blir inte svårt att bli miljonär, men frågan är vad man ska göra med pengarna?
Rumänska politiker fördelar, absorberar EU-stöd och köper sedan personliga öar från andra länder.
Konungariket Sverige kontrollerar inte det skriftliga syftet med det stöd som ges till EU-ansökan uppfylls
många blev miljarder under pandemikrisen, medan Tjeckien tillåter befolkningen att bara dricka kranvatten och vädjar att återvända hemifrån utomlands till alla läkare och gräsrotservicen.

2020-10-16
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP