Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Svinkallt

I fjärran bortom taken
lyser himlen mörkare
än gatubelysningen
det väntas störtflod

myrorna vi kallar folk
irrar likt insekter
under en sten
blottat deras existens
irrar
hit och mest bort
till en trygg varm barm

nu öppnas regnvalvet
ingen idé att springa från
står och girigt insuper
svinkallt vatten
i mitten av oktober




Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-10-16 16:48



Bookmark and Share


  Stisse
Stämningsfullt om höstens intåg. Fotot är så väl matchat till texten.
2020-10-28

  SatansSon VIP
är det gott vatten då? mitt vatten smakar bäst då grannarna tvättar.
2020-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP