Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vänsplit


Du och jag
kunde aldrig säga sanningar
genom våra ogenomträngliga skal
Hattar som skydd för solen
Sprang du vaken eller i en dröm?
100 mil hade du kommit
fråga smärtan som består.
Ingen går säker

Jag klamrar mig fast vid en dröm
Allt är oundvikligt
i mitt universum
mitt rum där allt möts
på en och samma gång
Blir du förvirrad?
Ta en titt på mitt ansikte
ser du min lögn?
Lyser ögonen av uppfyllda drömmar?

Livet skakas när jag griper in
Jag lämnar er och möter de andra
Nu när sagan nått sitt slut
Kan du och jag vara vänner än?
Genom dagarna och nätterna
som går och går utan slut
Där står vi vid dess ände
släpper våra händer
som kramat genom tider
som hållit varandra i år

Jag älskade ditt hjärta
hatade det som gav mig smärta
Bedårad stundtals i muntra stunder
besviken brutalt då och då







Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-16 16:52



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Kännbar text! "Ta en titt på mitt ansikte" - kanske fullt möjligt även under hattarnas skydd? Svårare då när "sagan nått sitt slut", trots att dygnen "går och går.." - aldrig mer löper 100 mil?
2020-10-18
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP