Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samhällets dilemma


 



Rader av synder vi ser överallt

allting dubbleras på varje anstalt

Vi frågar oss varför det händer

men vore du en bartender

Så sa du att styrkan i glaset är faran

ingen “after ski” om vi nonchalerar lavinfaran

 



Men bryter vi alla moralens pekpinnar

så blir det inte guld av allt som glimmar

Då fastnar vi alla lätt i träsket

även om vi inte var den som skrev med bläcket

Ett papper betyder så mycket

när samhället skapar förtrycket

 



Har vi ingenting att förlora

och allt för mycket att förstora

Blir valen till livet för få

grabbar vi det vi kan nå

Sen har samhället fått det som det vill

det har fått en brottsling till




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 126 gånger
Publicerad 2020-10-16 20:01



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Bra Kjell, bra skrivet!
2020-10-18
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP