Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man bara väntar på att resan ska ta slut...

 

När man har provat alla vägar

Och allt blir bara en retur

 

Orka vilja lust

 

När det inte finns någon anledning att ta på sig skorna

Och leendet är fastklistrat

 

Orka vilja lust

 

När man stiger upp av pliktkänsla

Och livet har tappat sin mening

 

Orka vilja lust

 

Mörket omsveper henne i en varm filt som hon aldrig vill krypa ur

 Bara väntar på att resan ska ta slut

 

För att ha orken

måste man ha viljan

Och för att ha viljan 

måste man ha lusten

Lusten till livet

Annars har man förlorat

 

Ord som följt henne genom livet

Hjälpt henne och gett styrka genom livet

Men orden har nu tappat sin kraft

 

Hoppet...drivkraften...ljuset

Är förlorat i ett töcken av törnkvistar

Ingen räcker henne handen

Och det gör ont att leva

 

Allt hon önskar är frid




Fri vers av Anna Nyman
Läst 251 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-10-17 06:54



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Orka vilja lust trots allt En vacker betraktelse över livet. Applåd!.
2020-10-17

  siv birgitta.a. VIP
det var bra skrivit . när man blir trött på alt . har jag känt som du , det är när man känner mörkrets krafter , det finns en morgon dag. kram birgitta
2020-10-17

  Horace
Silvertärnors flykt


för en lam poet

två räddare i nöden

seglar himlens blå


Tack för dina dikter
de betyder mycket
för många, fortsätt
att skriva och segla
2020-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Anna Nyman
Anna Nyman