Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan dal och bortomkrön

Tankependylen
svänger

mellan dalskugga
och bortomkrön

som en
knappnålskyss

eller ett
djupt svärdsbett

saknar
egentlig betydelse

svedjemärks
likväl ändå

i hjärtenejden




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-10-17 10:39



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En moraklocka, månne...
Tanken går till morfars syster, hennes man och deras kurbits...
En hette "Ättestupan".
Som barn förundrade jag mig över den.

"Svedjemärks" och "hjärtenejden" i samma vers. You're on a roll, lady.
2020-10-17

  BenGust VIP
Ordsvängningar med härlig klang.
Bland nyord som i gottisbutik.
"Bortomkrön". Vad väntar bakom ett
sådant? Tanken når djupt ner i dalgången och rör sig bekvämt där omkring hjärtnejden.
2020-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP