Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Far väl?

 

 

Boken vänder blad

faller ljudlöst mot marken

andas in hösten

vemodet tynger dagen

fimbulvinter står framför

 

dörren öppnar upp

famnen för vilsen huttrar

solsken trots kylan

välkommen in i värmen

en glimt av ljus i mörkret

 

umgås med tanken

på att dagar i enrum

doftar nybakat

bröd från vedspisen kaffe

på fat med med bit i munnen

 

frostnupna morgnar

efter skednära nätter

när boken fällt sitt

sista blad dina ömma

ord skrivna på blott en rad

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-10-17 12:36



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
dina önskningar är vackra
2020-10-30

  Stisse
Lysande text om hösten och ett utmålande av stämningsfyllda bilder.
Ordet fimbulvinter har jag inte hört på länge. Så vackert. Vemodigt men med mycket ljus.
2020-10-20

  Sparvögat VIP
En vacker hösttavla som målas upp i vemodiga, vackra rader...
2020-10-17

    Tommy M
Fin impressionism och - som sagt - vemod. Läsvärt!
2020-10-17

  angela Täubert fd Jansson VIP
En ljuvlig höstscen.
2020-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP