Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det sanna och det egna

I det rigida
stelnar och begränsas vi
cementeras vi

i ett Vi och Dem
innanför och utanför
som mest föder sorg

Från akvariet,
min ungdoms kapell, såg vi
ut på de andra

innanförskapet
- eget språk, egna seder -
en förutsättning

Men orden. Orden!
Snickarsonens, älskade,
nådens ord och frid

Trygghet i formen
det sanna och det egna
bryter och bänder

Tiden är en älv
jag simmar eller flyter
bara jag väljer




Bunden vers (Haiku) av urbanjohanssonwriter VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-17 12:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

urbanjohanssonwriter
urbanjohanssonwriter VIP