Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Louise & Aniara


I den zon
där morgon övergår
i förmiddag,
i en oktober
som nyligen passerat medio
och är i fritt fall mot november,
ligger jag kvar
i seniorkroppen
och tänker på Ingvil Stille
och Sången från Doris dalar,
med Ulf Palmes recitation
av Harry Martinson
öppnande glasklara rymder
runt min kaukasiska långskalle,
i ett urrigt nu
som börjat tappa tron
på sig självt

I det perspektivet
borde det inte överraska mig
att den nyfödda
som vännen Ingemarie presenterade
för mig som Louise
i barnvagnen på Folkungavägen
nästa gång dyker upp
som en 28-årig kvinna
i en vänförfrågan på Facebook,
men det skakar om mig,
och mer än någonsin
upplever jag den jag slarvigt kallar ”jag”
som något förbiilande
som jag mest anar,
och identifikationen intensifieras
med Martinsons vilsefarna hop
på väg in mot Lyrans stjärnbild




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-17 13:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP