Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

VILKEN DJÄVLA VECKA!

Dagen börjar bra. Solen skiner i färgrikedomen. Värmer upp morgonfrosten till glitter. Idag är en strålande dag! Jag får egentid! Underbart! Veckan som gick har bara bjudit på strul. Jag packar en matsäckskasse med äggmackor och kaffetermos. Böjer mig ned och ställer kassen vid ytterdörren. 

När jag reser mig upp slår jag huvudet i dörrvredet. Hur jag nu lyckades med det. Visserligen är jag liten. Men ingen pygmé. Det gör ont men inget blodvite uppstår. Bara en bula och huvudvärk. Vinkar ändå glatt av familjen, som ska ta upp båten. 

Häller upp en doftande kopp kaffe och tinar en munk. Mums! Plötsligt får jag syn på en lucka som hänger snett på ett underskåp. Detta stör mitt skönhetssinne! Men jag tänker inte be om hjälp. Kan själv, tänker jag som ett envist barn. Fram med skruvmejsel och ficklampa. På med glasögon. Hämtar en kudde och lägger under knäna. Jag ålar fram till luckan. 

Det är mörkt i skåpet. Varken glasögon eller ficklampa hjälper. Jag ser inte bättre för det. Det är väl grå starrens fel, tänker jag. Efter mycket stånk och stön är skruven till slut på plats. Det mesta går med envishet. Imorgon ska jag operera ena ögat. Förhoppningsvis kommer jag att se bättre efter operationen. Kunde inte skruven ha väntat med att ramla ut?

Jag har i veckan åkt kungligt i en svart lånebil med massor av teknik som jag inte begriper ett skit av. Men allt blinkande och färggrannt på instrumentbrädan var lite läckert. När jag hämtade bilen ösregnade det. Jag kunde för mitt liv inte hitta spaken till vindrutetorkaren. 

Så det var bara att gå in och be om hjälp. Och framstå som en teknisk idiot. Dessutom hade biluthyraren sagt att jag skulle få en bil med manuell växellåda. Men det var en med automtlåda. Förstod jag efter ett tag.

Min silverfärgade bil, något äldre bil, var klar på torsdagen efter att ha varit på verkstad en vecka. Den svarta hyrbilen lämnades tillbaka. Samma kväll skulle jag på ett läkarbesök. Dit hade jag åkt dagen innan och stått och slitit i dörren. Men det var tyvärr fel dag.

Den här gången är det rätt dag. När jag ska åka hem är det mörkt. Jag går fram och tillbaka och letar efter min bil. Jaha, tänkte jag, nu har någon snott bilen. Till slut hittade jag bilskrället. Förmodligen tänkte jag svart bil, inte silverfärgad.

När jag kom hem skulle jag betala våra räkningar på datorn. Tyvärr fungerade ingen av datorerna. Då ville jag ta fram yxan! Vilken djävla vecka!

 
Övriga genrer (Kåseri) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-10-19 18:12Bookmark and Share


  M.Eta VIP
Bra kåseri, vissa dagar önskar man att man inte vaknat. Backat tiden och börjat om.
2020-10-21

  Cikoria Blå VIP
Så blev det ett trevlig kåseri av veckan.
Så något bra förde det med sig.
2020-10-20

  Briza media VIP
Som tur är kan dylika djävligheter vara ganska lika roliga att skratta åt i efterhand som de är hemska när de inträffar.. :)
2020-10-20

  Feliaxel VIP
Tur att inte varje vecka ser ut så
Att nästa vecka är lugnare
2020-10-20

  Blomma-Stjärna VIP
den jävla veckan är gången och nedskriven med glimten i ögonvrån - hoppas följande vecka får ett annat tema, en annan känsla, kort sagt, jag önskar dig en underbar vecka!
2020-10-19

  Lena Staaf VIP
När tingen är emot oss finns ingen bot för stunden! Veckans jävlighet är ändå skrivet med glimten i ögat.
Automatväxlade bilar är livsfarliga (för mig). De bara ger sig iväg.
2020-10-19

  Marita Ohlquist VIP
Usch, så struligt det kan bli, hoppas att att du snart känner lugn och harmoni!
2020-10-19

  AiA Maria den fria VIP
Känns fint att du kan välja att uttrycka -”Vilken jävla vecka” :)


Önskar dig en vecka i flow!


Tack!
2020-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP