Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En fredagskväll

Någon är på krogen
en vanlig fredag
en drink för mycket
bråket vid disken
dörrvakten agerar
rännstenen är utanför
det krälas i regnet
och fyllecellen väntar

Någon ses i ensamhet
promenad i parken
i busken lurar farorna
två är svartklädda
ett lättlurat offer
blåslagen och våldförd
någon ringer polisen
utsättarna springer iväg

Någon skriker högt
kvällen spårade ur
familjefest i tragedi
någon blev slagen
bråket om religionen
vem som har rätt
slöjan på golvmattan
rivstart med bilen

Någon ligger skjuten
uppgörelsen i gränden
skulden skulle betalas
men kontot var tomt
tabletterna uppätna
den som skulle skydda
sveket inom gruppen
kriminalitetens offer

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 442 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-11-03 06:54



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tragiska sanningar...
2020-11-10

    Elisabeth Nilsson VIP
En osminkad sanning skriven rakt på! Detta är verkligheten av idag, tyvärr.
2020-11-03

  Eva Langrath VIP
Rakt och osminkad fredag för många i vårt land.
2020-11-03

    Lena Staaf VIP
Rakt och osentimentalt skrivet om vanmakt och ilska som tar sig destruktiva uttryck.
2020-11-03

  Blomma-Stjärna VIP
ja, precis så som du skriver det är det i vår verklighet - och att blunda hjälper inte - så det är bra när någon som du beskriver eländet med öppensinnad ömsinthet
- droger och religion är två flammor folk kan gå överstyr för, helt klart! -
2020-11-03

  Kungskobran VIP
En vanlig dag
2020-11-03

  bibbi ahrnstedt
Det här var riktigt ruggigt förstår att det kan vara så, fin beskrivning

2020-11-03

  M.Eta
Otäck verklighet om hur samhället är idag
2020-11-03

  Maud Louise
Bra skrivet om den rådande verkligheten
2020-11-03

  Solstrale VIP
Mänsklighetens destruktivitet i sitt fokus! Bra lyft! Tack för sanningen!
2020-11-03

  Öknens Ros VIP
En verklighet som är alltför vanlig. Väl skrivet om det som händer i samhället alltför ofta.
2020-11-03

  Feliaxel VIP
Verkligheten som den är i dina rader
2020-11-03

  Maria Sundelin VIP
Baksidan av vardagen som många tyvärr väljer att blunda inför
2020-11-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO