Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skruvat

Den som lever i skuld är inte fri,
så lyder ett väl myntat talesätt.
För vissa lär en skuld länge förbli,
kan leda till att man ställs inför rätt.
Vill det sig illa befinns man skyldig.

Begreppet skuld är mångfacetterat.
medan oskuld nog lättare bestäms.
Då krävs kanske att man detaljerat
avslöjar sådant som gör att man skäms.
Vill det sig väl befinns man oskyldig.

På så sätt är det tänjbara begrepp,
med ovisshet för vem som bedömer.
Det beror på vad som ”faller på läpp”
och vad svaromålet innerst gömmer.
Man kan vara oskuld och bli skyldig.

Men kära ni, så’na klor sitter i,
man blir aldrig, aldrig fri…

Plus en liten Haiku-dikt:
När tåget har gått
kan rälsen inte minnas
vilken tid det gick.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 110 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-18 09:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström